Intreţinere

Avantajele scrisului de mână

1.Te ajută să înveti mai usor – procesul de memorare

Una dintre cele mai eficiente metode de a învata ceva (de a citi si a retine) este sa scrii informatiile de mâna. Scrisul stimuleaza o anumită parte a creierului numită Sistemul Reticular de Activitate. Această zonă actionează ca un filtru pentru cunostintele cu adevarat importante pe care creierul trebuie sa le memoreze pe termen lung

2.Te ajută să scrii mai bine

Mulţi autori clasici au optat pentru scrisul de mână, in detrimentul maşinei de scris sau a calculatorului. Conform unui studiu din 2009, studenţii care scriau esee cu stiloul, spre deosebire de colegii lor care aveau la dispozitie un calculator, şi-au terminat munca mai repede, si in plus, s-au exprimat mai coerent.

3.Este mai usor sa ramai atent la ceea ce faci

Calculatorul este, să recunoastem, o gaură neagră a productivitatii. Conţine mulţi factori disturbativi. Când ai doar o foaie de hărtie si un pix in fată, este mai uşor să te concentrezi doar pe scris.

4.Iţi menţine inteligenţa pe masură ce îmbătrâneşti

Scrisul de mână reprezintă o adevarată şedinţă de fitness pentru creier si este recomandată de medici pentru persoanele care îmbătrânesc pentru că se folosesc concomitent mai multe zone ale creierului: memoria, coordonarea miscărilor, creativitatea, etc. Conform unui studiu din 2008, oamenii se pricep mai bine sa recunoască diferite caractere (simboluri matematice, note muzicale, litere chinezesti, etc) atunci când sunt scrise de mână, spre deosebire de caracterele generate de calculator.

Intreţinere

Intreţinerea instrumentelor de scris

Roxi garantează prin produsele de calitate superioară o experienţă plăcută atunci când sunt folosite. Pentru a menţine acest standard pentru o perioadă nedeterminată, instrumentele Roxi trebuie întreţinute doar prin procedură de curaţare. Procedură care este foarte simplă:

Curățarea stilourilor

Prima, si poate cea mai importantă regulă de folosire a stilourilor, este să le folosiţi cat mai des, de preferinţă zilnic.

Dacă stiloul Dvs. este utilizat zilnic, este suficient să-l clătiți cu apă căldă, fără chimicale, odată la fiecare lună. Umpleți cu apă stiloul cu ajutorul mecanismului cu rezervor, învârtind mânerul rezervorului pentru a-l încărca cu apă, pe urmă eliberați apa învârtind mânerul pistonului în cealaltă direcție.

Recomandări:

  • Nu folositi aceeaşi calimară de cerneală mai mult de 18 luni.
  • Întotdeauna folosiți capacul.
  • Nu expuneți stiloul la temperaturi extreme.
  • Nu folosiți nici un produs de curaţare in afară de apă! (detergenți sau alte chimicale)